Μεγάλες βελτιώσεις για το Bluetooth το 2016

 

Αλλαγές ετοιμάζει το πρότυπο ασύρματης δικτύωσης Bluetooth, με σκοπό την βελτίωση της καθημερινής χρήσης του.

 

 Αναλυτικότερα, το πρότυπο Bluetooth εντός του 2016 θα έχει ταχύτερη απόδοση, ενώ θα μπορεί να λειτουργεί και από μεγαλύτερο εύρος απόστασης. Το Bluetooth SIG, ο φορέας που ρυθμίζει τις παραμέτρους λειτουργίας του Bluetooth, ανακοίνωσε την στρατηγική του για το 2016, βάσει της οποίας η αύξηση της ταχύτητας θα φτάνει στο 100% σε σχέση με το πρότυπο ασύρματης συνδεσιμότητας που χρησιμοποιείται σήμερα σε ένα μεγάλο εύρος συσκευών του πλανήτη.

 Το στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ενώ θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό η ταχύτητα, δεν αναμένεται να αυξηθεί η κατανάλωση ενέργειας από την χρήση του Bluetooth, κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι οι κάτοχοι smartphones και tablets.

Μεγαλύτερη θα είναι και η απόσταση στην οποία θα μπορεί κανείς να εντοπίζει μία συσκευή Bluetooth. Εκτιμάται ότι η σημερινή εμβέλεια θα τετραπλασιαστεί εντός του 2016. Οι βελτιώσεις αυτές δεν θα είναι μόνο προς το όφελος των τελικών καταναλωτών, αλλά και των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το Bluetooth για την κάλυψη μίας συγκεκριμένης γεωγραφικής ζώνης.

Μαζί με τις άλλες βελτιώσεις, έμφαση δίνεται και στο Mesh Networking, σύμφωνα με το οποίο συσκευές μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους μέσω Bluetooth και να καλύψουν έτσι ολόκληρα σπίτια ή ακόμα και κτίρια.