Η Microsoft παρουσιάζει τον κόσμο της "τηλεμεταφοράς"

Ενώ η τηλεμεταφορά είναι ακόμα στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, η Microsoft εισάγει την "τηλεμεταφορά" (holoportation) - ένα 3D, σε πραγματικό χρόνο, ολόγραμμα που μπορεί ακόμα και να αλληλεπιδρά μαζί σας.

Είναι ένα πρόσφατο project που έρχεται από την ομάδα Interactive 3D τεχνολογιών της Microsoft Research και χρησιμοποιεί HoloLens, τα επαυξημένης πραγματικότητας ακουστικά της εταιρείας.

Έχει επίσης μια ειδική εγκατάσταση με κάμερες που σας επιτρέπουν να δείτε, να ακούσετε και να αλληλεπιδράσετε σε πραγματικό χρόνο με ολογράμματα «εξ αποστάσεως συμμετεχόντων» σε 3D, σαν να είναι στο ίδιο δωμάτιο με εσάς.

Η Microsoft δεν δίνει ακόμα αρκετές λεπτομέρειες για το πως γίνεται η "τηλεμεταφορά" , ωστόσο, αναφέρει είναι σε θέση να συλλάβει το πώς ένα άτομο κινείται γύρω από το περιβάλλον του. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη HoloLens να δει σε πραγματικό χρόνο το εν λόγω πρόσωπο στο δικό του περιβάλλον.

Φυσικά, δεν παρέχει την αίσθηση της όσφρησης ή της σωματική επαφής, και λόγω της τρέχουσας τεχνολογίας HoloLens, το ολόγραμμα του άλλου ατόμου, θα εμφανιστεί στη μέση του πεδίου σας . Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φαίνονται σαν να επιπλέουν ή να στέκονται μέσα στον καναπέ ή το τραπέζι σας.

 

 

 Αυτό μας δίνει μια γεύση από το πώς θα είναι μελλοντικός ο τρόπος που επικοινωνούμε και θα μπορούσε να εξελιχθεί από 2D κλήσεις βίντεο.

Στο βίντεο , μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί , αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι HoloLens είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης ( το κιτ dev μόνο του αυτή τη στιγμή κοστίζει $ 3.000) .