Τι είναι το Responsive Web Design και γιατί είναι απαραίτητο

Το Responsive Web Design παρέχει την δυνατότητα σε μια ιστοσελίδα να διαμορφώνεται ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης στην οποία εμφανίζεται.

Δηλαδή αν κάποιος ανοίγει μια ιστοσελίδα σε ένα Η/Υ ή σε κάποια φορητή συσκευή (smartphone, tablet, smartTV), η ιστοσελίδα θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να κάνει μεγέθυνση ή να κάνει πλάγιο σκρολ για να διαβάσει με ευκολία το περιεχόμενο της εκάστοτε ιστοσελίδας.

 

Ο Responsive σχεδιασμός χρησιμοποιεί τον ίδιο κώδικα και περιεχόμενο της ιστοσελίδας, αντί των χωριστών περιοχών για διαφορετικές συσκευές. Καθώς όλο και περισσότερες διαφορετικές συσκευές με πρόσβαση στο διαδίκτυο εισέρχονται στην αγορά, είναι σημαντικό μια ιστοσελίδα να μπορεί να προσαρμοστεί ομαλά σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.

Πλεονεκτήματα :

Εξοικονόμηση Χρόνου και Χρημάτων

Ο πελάτης πληρώνει μόνο για την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας, Δεν είναι απαραίτητο να φτιαχτεί διαφορετική ιστοσελίδα για κάθε ανάλυση, ούτε νέο περιεχόμενο για κάθε έκδοση του site.

Καλύτερες Επιδόσεις

Το Responsive Web Design, ιδιαίτερα κατά τη χρήση του κινητού ως πρώτη προσέγγιση , μπορεί να οδηγήσει σε πιο καθαρές και πιο γρήγορες επιδόσεις στις φορητές και επιτραπέζιες συσκευές.
Χρησιμοποιώντας ένα site σχεδιασμένο Responsive σημαίνει ότι οι επισκέπτες είναι πολύ πιο πιθανό να εμπιστευτούν και να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες από μια ιστοσελίδα που λειτουργεί πραγματικά στις συσκευές τους.