Εγκατάσταση Teamviewer

Το teamviewer είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε κάποιον τον απομακρυσμένο έλεγχο του υπολογιστή μας. Συνήθως χρησιμοποιείται όταν κάποιος έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του (πχ ιός) και θέλει να τον ελέγξει - επιδιορθώσει κάποιος από απόσταση σαν να ήταν μπροστά στον υπολογιστή σας.

Το teamviewer μπορούμε είτε να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας ή απλά να το τρέξουμε μια φορά. Η διαφορά είναι ότι αν το εγκαταστήσουμε θα το έχουμε μόνιμα και θα μπορούμε να το παραμετροποιήσουμε πλήρως και συνιστάτε η πλήρης εγκατάσταση.

Εγκατάσταση Teamviewer

1. Κατεβάζουμε το teamviewer από εδώ

2. Επιλέγουμε save file/αποθήκευση

3. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, πηγαίνουμε εκεί όπου έχει αποθηκευτεί. Συνήθως είναι στον φάκελο Downloads/λήψεις

4. Με διπλό κλικ στο αρχείο teamviewer_setup.exe τρέχουμε το πρόγραμμα

5. Μόλις τρέξουμε το πρόγραμμα, επιλέγουμε Basic Installation και Personal / Non commercial use όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία και μετά Accept

6. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα τρέξει το teamviewer, το μόνο που έχετε να κάνετε όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία είναι να δώσετε τον αριθμό δίπλα στο Your Id καθώς και το Password ώστε να μπορέσει να μπει ο τεχνικός στον υπολογιστή σας.

Έχετε υπόψιν σας ότι το password αλλάζει κάθε φορά που ξανατρέχετε το πρόγραμμα ώστε να μην μπορεί να μπει κάποιος χωρίς να του ξαναπείτε το password και φυσικά κάθε φορά που κάποιος μπαίνει στον υπολογιστή σας, το βλέπετε κάτω δεξιά στο παράθυρο.

Τα παραπάνω βήματα μπορείτε να τα δείτε και στο παρακάτω video βήμα προς βήμα